Παρουσίαση

Η Εταιρεία

Η επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας βάμβακος ΕΠ.Ε.ΒΑ., Cotoni ιδρύθηκε το 1991 από τον Τσινιά Ε. Κων/νο με έδρα του εργοστασίου το Βασιλικό Αχαΐας. Από τον Δεκέμβριο του 2003 λειτουργεί με την επωνυμία Τσινιά Κ. Μαρία, ΕΠ.Ε.ΒΑ, Cotoni. Στεγάζεται σε ιδιόκτητα κτίρια εκτάσεως 750 τ.μ. Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η επεξεργασία, παραγωγή και εμπορία βάμβακος για ιατρική, φαρμακευτική, οικιακή αλλά και καλλυντική χρήση. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο χώρο της εμπορίας παραφαρμακευτικών προϊόντων

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όλων των προϊόντων Cotoni, προέρχονται από επιλεγμένες ποιότητες πρώτης ύλης βάμβακος. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει τα στάδια του λαναρίσματος και της συσκευασίας του βάμβακος στην επιθυμητή ποσότητα (ζικ-ζακ, ρόλο ή φυτίλι). Υπάρχει δυνατότητα παραγωγής οποιασδήποτε επιθυμητής ποσότητας από 50 έως 1000 γρ. και η καθημερινή παραγωγή ανέρχεται στα 1000 κιλά.

Το τελικό προϊόν είναι 100% υδρόφιλο, λευκό, μαλακό, αποτελούμενο από λεπτές μακριές ίνες, άοσμο και τελείως άγευστο. Όταν ανακινείται ήπια, δεν αφήνει σημαντική ποσότητα σκόνης. Μπορεί δε, να έρθει σε επαφή με τραυματισμένη επιδερμίδα και να χρησιμοποιηθεί ως μηχανικός φραγμός, για συμπίεση ή απορρόφηση εκκριμάτων παραγόμενων από το ανθρώπινο σώμα, καθώς και για την απόδοση ουσιών στο σώμα.

Σε όλα τα στάδια της παραγωγής πραγματοποιείται ποιοτικός έλεγχος και τηρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας. Ειδικότερα, η επιχείρηση διαθέτει σήμανση CE από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για όλα τα προϊόντα Cotoni, καθώς και πιστοποιητικά ISO 9001 από την DQS HELLAS και την IQNet. Σημαντικό μέρος της ετήσιας παραγωγής μας (25% απορροφάται από τον δημόσιο τομέα (νοσοκομεία – ιδρύματα – κλινικές), καθώς τα τελευταία χρόνια προμηθεύουμε βαμβάκι τα μεγαλύτερα Νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας. Το 3% εξάγεται (κυρίως στην Κύπρο), ενώ το υπόλοιπο διοχετεύεται στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως προϊόν ιδιωτικής μάρκας, είτε ως προϊόν με την επωνυμία της επιχείρησης.

Πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης Cotoni είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων βάμβακος σε ανταγωνιστικές τιμές, σύμφωνα πάντοτε με τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Πολιτική Ποιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.